ÁLVAREZ SANGUINO, ALICIA / GUARDADO DIEZ, DAVID / MARGOLLES BERÁN, ARANTZA / CARMONA GARCIA, JOSE LUIS / LÓPEZ CASTAÑÓN, DAVID / ESTRADA ÁLVAREZ, LLUI
FABADA nun ye un llibru de recetes nin un llibru de gastronomía. FABADA ye una obra que propón un recorríu únicu pela historia del platu asturianu, y, sobre mane-ra, pela so evolución como iconu y símbolu identitariu, que ye paralela a la evolu-ción de la idea dAsturies nos dos últimos sieglos.
Baxo una perspectiva novedosa, esti impresionante trabayu documental apurre nue-ves feches qu'adelanten en varies décades les primeres menciones conocíes de la fabada, y analiza los aspectos trescendentes del platu asturianu: dendel so orixe como eventu social, hastal so impactu en contestos como larte o la publicidá, pa-sando pel cambiu de la so imaxe de platu esquisitu dellaboración lenta a un platu indixestu o chancia nos anuncios televisivos de la fabada en lata.
La obra cuenta, amás, con un estraordinariu conteníu visual que, cola collaboración de dellos espertos y espertes, llogra capturar dende diferentes ángulos el brillu desti fenómenu social pol que se nos conoz, nel que nos reconocemos y col que los astu-rianos y asturianes nos presentamos fuera dAsturies.